3. klass osales Tartu Ülikooli liikumislabori õuesõppenädalas. Õppisime õues praktilist loodusõpetust. Kuidas kasutada kaarti ja kompassi päriselt? Selgus, et esialgu kaart ja kompass ikka veel ei seganud õpilasi, nad püüdsid lihtsalt mälu järgi suundasid ja ilmakaari paika panna ning kaart ja kompass olid lihtsalt mingid objektid, mille õpetaja andis. Üheskoos siiski saadi selgeks, kuidas ja mida teha kaardi ja kompassiga, et sellest tõesti abi oleks.

Õppisime käepäraste vahenditega (jalanõu suurusnumbrit kasutades) määrama oma sammu ligikaudset pikkust ning seda sammu pikkust kasutama objektide ja vahemaade mõõtmisel. Kolm õpilast suutsid nii mõisahoone pikkuse 1 meetrise eksimusega ära mõõta. Vaatlesime loodust – õppisime ja kordasime lilli ja puid, vaatlesime loomi (eelkõige tiigi lähedal ja puulehtedel putukaid).Vaatlesime ilma, panime vaatlustulemused kirja.

Vaatamata kiuslikele sääskedele otsisime ka sirelitest õnne. Ja õppisime otsima õnne nii, et sirelid ei kannataks.

Kuna sageli on matkadel ja ka mujal probleem, et tossupaelad ei püsi kinni (või ei saa juba alguses kinni), õppisime korralikult tossupaelu siduma. Kuna Vlada oskas väga kiiret ja vahvat paelte sidumist, siis see tegevus haaras õpilasi teabetoas pikemalt.

Tekst ja pildid: õpetaja Jaanika Alliksoo