Sel nädalal avanesid meie kooli uksed mitte ainult praegustele õpilastele ja õpetajatele, vaid ka väga erilistele külalistele. Külalisteks olid meie oma kooli seitse vahvad vilistlast Lembit Saarsalu, Lea Kuldsepp, Merlyn Arvola, Valdur Krasavin, Rainis Vares, Madis Talts ja Inrek Inno.

Vilistlaste päeva hommik algas elevuse ja ootusärevusega, kui vilistlased astusid taas kooliuksest sisse, et anda külalistund. Vilistlased jagasid oma elukogemusi, rääkides karjäärist, õppimisest ja eneseotsingutest pärast kooli lõpetamist. Külalistund ei olnud mitte ainult informatiivne, vaid pakkus ka tõelist inspiratsiooni tulevastele põlvkondadele, kes kuulasid tähelepanelikult kogemuslugusid ja nõuandeid.

Pärast külalistundi liikus kogu koolipere kooli saali, et jagada mälestusi ja kogeda ajalooliste hetkede taasäratamist. Saal oli täis naeru, südantsoojendavaid lugusid ja nostalgiat, kui vilistlased rääkisid oma kooliajast.

Kohalolijad said osa elavast vestlusringist, kus jagati lugusid esimestest sammudest kooli koridorides kuni lõpueksamiteni. Esitasime vilistlastele õpilaste poolt koostatud küsimusi. Nii pidid vilistlased meenutama oma lemmik koolitoitu, avaldama oma lemmik õpetajad ning rääkima ka krutskitest, mida sai kooli ajal tehtud. Vilistlane Lembit Saarsalu võttis kaasa ka kooli lõputunnistuse, mida lasi ta lahkesti kogu kooliperel lähemalt uurida.

Mälestistetunni lõpus tegi Lembit Saarsalu tõeliselt vahva üllatuse. Ta haaras oma saksofoni ja kutsus kogu koolipere tantsule.

Roosna-Alliku Põhikooli koolipere tänab südamest meie vilistlasi, kes oma kohalolekuga muutsid kooli sünnipäeva niivõrd inspireerivaks, lõbusaks ning eriliseks. Ootame teid tagasi külla!