Tänavu tähistab Roosna-Alliku Põhikool oma sajandat sünnipäeva, särades uhkusest ja ajaloo rikkusest. Sajand tagasi asutatud kool on olnud mitte ainult haridusasutus, vaid ka kogukonnakeskus, kus on kasvatatud mitmeid põlvkondi teadmiste, oskuste ja väärtustega.

Täna 18.detsembril alustasime oma kooli 100 sünnipäeva tähistamisega. Kell 15:00 pidi päev algama Märt Avandi esinemisega, kahjuks oli artist haigeks jäänud ja esinemine jäi ära. Kell 15:00 alustas sünnipäeva mudilaskoor 2 lauluga ning edasi luges õpetaja Jaanika kooli esimese direktori kroonikast, kuidas kool 100 aastat tagasi mõisa koliti.

Sellele nädalal oli saabunud kooli kiri Saksamaalt. Õpetaja Jaanika luges selle kirja ette, mille kirjutas Hermi Maarendi lapselaps. Selles kirjas oli esimese õpetaja Hermi Maarendi mälestused, kuidas kool esimesed aastad mõisas töötas. Sellele järgnes õpetaja Jaanika koostatud kuldvillak – Roosna-Alliku mõis ja kool.

Edasi toimus laternamatk ja Roosna-Alliku kabelis küünalde süütamine mõisproua haual. Päeva lõpetas Roosna-Alliku naiskoori kontsert.