2. detsembril toimus traditsiooniline ajalootund Järva-Jaani kirikus 7. ja 8. klassi õpilastele. Kirikuõpetaja Katrin-Helena Melder rääkis, millal ja kuidas kirikut ehitati ja restaureeriti, kuidas on kirik seotud Roosna-Alliku piirkonnaga ning näitas kirikus olevaid olulisi esemeid ja kohti. Õpilased said käia altari juures, sandikojas, võlvidel ja kirikutornis ning saada teadmisi orelist, selle mängimisest ja kuulda ka orelimängu. 60 minutit möödus väga kiiresti ja palju-palju huvitavat oleks saanud veel vaadata ja kuulata. Kuigi kirikus oli väga külm, kirjutasid kõik õpilased tagasisides, et neile meeldis kirikus ja nad said palju uusi ja huvitavaid teadmisi.
Pärast kirikus käimist läksime Järva-Jaani III kalmistule, kus mõlemad klassid süütasid küünla meie kooli esimese direktori Johannes Hinnovi haual. 100 aastat tagasi detsembris alustas tema juhtimisel Roosna-Alliku mõisa härrastemajas kool.