Eesti Pärimusmuusika Keskuse kaudu jõudis meie kooli üks huvitav kontsert. Kontserti oli noortelt noortele suunatud haridusliku sisuga, mis kandis nime Laste ETNO Ringreis.
Üheksandat aastat järjest on tulnud oktoobris kokku pärimusmuusikat armastavad noored instrumentalistid ja lauljad. Ansamblis kaasategevad noored (6 liiget + juhendaja) on läbinud ETNO muusikalaagri, milles lähtutakse põhimõtetest: osalejalt osalejale kuulmise järgi lugude õpetamine, oma maa pärimuse ja kultuurilise mitmekesisuse väärtustamine, eneseväljendusjulguse kasvatamine, rahvusvahelise võrgustiku toel noorte muusikute koostöö arendamine. Ansamblis oli Eesti, Belgia ja Soome noored, kes esitasid erinevate riikide traditsioonilisi muusikalisi teoseid. Eriti jäi õpilastele meelde omapärane Norra viiul.
Nagu eelnevalt öeldud, siis antud kontsert oligi meelepärane just selle noortelt noortele kontseptsiooni tõttu, mille järel paljud huvilised said ansambli liikmetega juttu ajada ning instrumentidega tutvuda. Aitäh selle imelise kontserti eest!