Roosna-Alliku Põhikooli uue õppeaasta esimene nädal algas traditsiooniliselt. Enne kui tõsine õppetöö pihta hakkab teeme õppeaasta esimesel koolipäevadel nö soojenduse. KiVa koolina otsustasime meeldetuletada KiVa programmi tarkusi, et muuta koolikeskkond sõbralikuks ja turvaliseks paigaks, kus kõigil on hea õppida.
Hommikusel kogunemisel moodustasid õpilased 10 segarühma. Neid ootasid ümber koolimaja 10 punkti, kus arutati kiusamisega seotud teemasid. Näiteks meie kool- siia kuuluvad kõik. Kiusamise märkamine ei ole kaebamine vaid aitamine. Me toetame ja aitame oma kiusatud kaaslasi. Me ei ühine kiusajatega ega kannusta kiusajat. Erinevus on rikkus. Me ei ühine küberkiusamisega. Ühtlasi sai iga meeskond endale ühe KiVa teema, millest pidid õpilased filmima õpetliku videoklipi. Lisaks kiusamisega seotud teemade käsitlemisele ootas igas punktis õpilasi ees vahvad meeskonnaülesanded.
Aitäh KiVa tiimi liikmetele õpetaja Jaanikale, õpetaja Helile ja õpetaja Madele, kes selle vahva päeva korraldasid. Aitäh kõikidele, kes aitasid seda päeva läbi viia.



Lisaks soovime tänada 3. klassi õpilasi Lisandrat, Andrat ning Gerdat, kes saavutasid KiVa postritekonkurssil võidu. Võidutöödest laseb KiVa programm valmistada postreid, millega ehitakse KiVa programmi kuuluvate koolide seinu.