Lembit Saarsalu koolitee Roosna-Alliku Põhikoolis sai alguse aastal 1955. Lembitu sõnul talle laulda ei meeldinud ning juba üsna noores eas tekkis tal soov hakata hoopiski pilli mängima. 1963. aastal lõpetas Lembit Roosna-Alliku Põhikooli. Talle meeldib öelda, et siis astus ta maailma. Ta ei liialdanud, sest kirg muusika vastu andis talle enneolematu võimaluse esineda igas maailmajaos. Tema lugusid kuulates jääbki tunne, et pole kohta, kus Lembit Saarsalu poleks saksofoni mänginud.

23. märtsil 2023 aastal naasis Lembit tagasi kooli. Oma 75. juubeliaasta avakontserti “Arusammas” soovis ta teha Roosna-Alliku Põhikoolis koostöös kooli ja õpilastega. Alustada sealt, kus ta on ta juured.

Lembitu arvates on antud kontsert ka oluline seetõttu, et tuua muusikat õpilasteni. Ta on seisukohal, et see on üks hea viis, kuidas süstida õpilastesse huvi muusika vastu. Tal oli õigus kuna juba peale peaproovi moodustus klaveri juurde meie kooli laululastest järjekord, et saada Lembitu ja Aini autogramme. Saal oli hetkega täidetud elevusega.

Aeg oli seal maal, et kontserdiga pihta hakata. Lembitu loomest tuli osa saama saali täis inimesi. Muusika vahele pajatas Lembit Saarsalu oma elust, esinemistest ja muusikast. Ta ütles kaks kaunist õpetussõna, mis talle kodust kaasa anti- ole aus ja viisakas. Muusik ütles, et just nendest kahest sõnast on ta oma elus juhindunud.

Lembit Saarsalu saatis kontserdil kitarrist Ain Agan. Laulsid Roosna-Alliku põhikooli õpilased Tikva Tikerpalu, Kert Kazlauskas, Oliver Lusmägi, Raiten-Marten Lindre, Egon Põllu, Kristella Nautras, Andra Alev, Gerda Jürgenson, Reelika Selge, Vanessa Idavain, Loore Lusmägi, Lisandra Leim, Lisete Leesalu, Aveli Peenema ja Mirelle Väli. Samuti astusid kontserdil üles meie kooli muusikaõpetajad Ringa Kamarik ja Elizabeth Lindjärv.


Aitäh kõikidele esinejatele! Aitäh publikule! Suur aitäh Lembit Saarsalule!