Igal aastal on Roosna-Alliku Põhikoolis traditsiooniks kooliperega ühiselt võtta see hetk ning kõik koos kooli saalis tähistada jõuluaega advendihommikute näol. Seegi aasta polnud mitte mingisugune erand. Kui siis ainult see, et I advendihommikul ootas õpilasi ees pime saal. Taustaks käis jõulumuusika, mis andis aimu, et kooli töötajad pole advendihommikut täitsa ära unustanud.
Pimedusest hoolimata oli kooli saalis õhk ärevust täis, sest kõigil mõlkus peas küsimus, mis siin kohe toimuma küll hakkab.
Vahepeal piilus üks päkapikk ukse vahel, mille järel saal jäi järsku vaikseks.

Mõned sekundid hiljem laternavalguse saatel ilmusid meie õpilaste ette 10 päkapikku. Neil kõigil oli midagi ilusat öelda. Kui nüüd päris täpne olla, siis nad kandsid ette päkapikk Kertu loodud jõulusoojusest ja headusest pakatava luuletuse.

See pole veel kõik. Päkapikud tõid kaasa ka piparkooke. Kuna neil algas kibekiire tööaeg, siis nad andsid piparkookide jagamise ülesande õpetaja Õilele ja õpetaja Dianale. Enne minekut nad lugedes õpetajatele veel sõnad peale, et iga koolipere liige saaks kindlasti piparkoogi maitse suhu.

Kaunist alanud jõuluaega teile kõigile!