11. mail toimus meie koolis hoovifestival. Kuigi päeval tundus, et ilmataat meie ettevõtmisi ei soosi ning sellest kõigest kukub välja hoopis koolifestival. Kuid lõpp hea kõik hea, sest ilmataat oli meie vastu lõpuks helde ning õhtupoolikul tarisime kõik muusika klassi lauad mõisa taha aeda.

Me soovisime selle vahva festivaliga tänada kõiki emasid ning teha head ja toetada Ukraina sõjapõgenikke. Õpilastel oli ette valmistatud vahva emadepäeva kontsert ning lausa lust oli vaadata, kuidas saal oli publikut täis. 5. klassi õpilased Mia Mirthel ja Maribel mängisid ukulelet ning laulsid. 1. klassi ja 2. klassi õpilased Loore, Kertu, Aveli, Reelika, Egon ja Lauri esitasid meile kõlaval häälel vahvaid luuletusi. Õpetaja Tarmo rääkis meile kõiksugu tarkusi, mida emad meiega igapäevaselt jagavad. Tantsutrupp Saturn (juhendaja Triinu Leedmaa) esinesid meile meeldejääva tantsukavaga. Kontserdil astusid viimasena üles 4. klassi õpilased koos klassijuhatajaga, kes tegid vimpkasid täis etenduse. Aitäh kõikidele esinejatele!

Seejärel ootas meid ees mõisa tagaaias vahva taaskasutuslaat. Hoovikohvikutest sai endale kõike head ja paremat hamba alla osta. 6. klassi lapsed müüsid oma hoole ja armastusega kasvatatud taimi. 9. klassi õpilased koos klassijuhatajaga olid oma lauale müüki seadnud terve hunniku suuri tomatitaimi, mis läksid väga kiiresti ka kaubaks. Nii mõnigi õpilane müüs oma seisma jäänud mänguasju. Ühesõnaga tootevalik oli suur.

Lisaks tegime kooliperega vahva heategevusliku õnneloosi, millest saadud tulu soovime annetada Ukraina sõjapõgenike abistamiseks. Hoovifestivalil lõi meeleolu Bibi ja Rait Pilipenko ning Kelly Saatmann. Nende imeline looming võttis pahviks. Mille üle meil on hea meel? Selle üle, et see vahva festival puges meie õpilaste südamesse. Kuulsime täna kooli koridorides pidevalt küsimus, et kuna uus festival tuleb. Mis meie jaoks tähendab, et õpilased kiitsid selle heaks . Meie hoovifestivali külastas ka üks Ukraina pere, kes pidid sõja tõttu jätma oma kodumaa, kodu, pere ja sõbrad. Kuid meil on siiralt hea meel, et saime veidigi nende tuju tõsta. Aitäh kõikidele õpetajatele, õpilastele, lapsevanematele ning Roosna-Alliku elanikele, kes võtsid selle aja ning külastasid meie hoovifestivali, osalesid heategevuslikus õnneloosis ning tegid annetusi! Me oleme kogu kooliperega teile südamest tänulikud!