22. oktoobril osales 7. klassi õpilane Riti Põder üleriigilisel koolinoorte jutuvestjate konkursil „Kratilood“. Käesoleva aasta võistluse alapeakiri oli „Kui kõik ausalt ära rääkida …“. Üritus toimus Aravete kultuurimajas.

Esinemispikkus ühel esinejal oli kuni 4 minutit. Selle aja jooksul tuli jutustada kaks lugu. Esimene lugu esitaja kodukoha naljand, muistend või legend, teine lugu pidi vastama teemale „Kui kõik ausalt ära rääkida …“. Sellega taheti ergutada noori üles tähendama oma igapäevaseid erilisi, lustakaid või veidraid perekondlikke või kooli sündmusi. Elu tuleb võtta huumoriga, siis on inimesed alati sinu sõbrad.   

Kolmes vanusegrupis osales 25 noort seitsmest koolist. Žüriisse kuulusid jutuvestja ja õpetaja Küllike Veede, Vargamäe Muuseumi juhataja Reelika Räim ja meelelahutaja Arlet Palmiste.

Ritil läks väga hästi, ta valiti oma vanuserühmas parimaks jutuvestjaks. Aitäh julge esinemise eest!

Täname ka õpetaja Jaanikat, kes kirjutas loo Pärnu jõe sünnist ning õpetaja Tarmot õpilase juhendamise eest!