15. oktoobril toimus Roosna-Alliku Põhikoolis õpilastele lõimingupäev. Selle päevast ühe osana oli 5. ja 8.-9. klassidele “Roosna-Alliku Digioskaja 2019” võistlus. Võistlus toimus 3-liikmelistes rühmades ja lahendada oli vaja 7 ülesannet. Ülesanneteks olid: ristsõna “Turvaline Internet”, salakirja lahendamine Ceaseri ehk nihkešiffer abil ning robotitega lahendatavad ülesanded ja prgrammeerida Scratch keskkonnas. Robotiteks olid EV3, BeeBot ja Sphero. Täpsemalt – EV3 luua muusikapala ja läbida rada etteantud linnas, Spheroga sõita ümber märgistatud raja ja BeeBot robotiga otsida tähestikust täishäälikuid ning Scratch keskkonnas panna kass hüppama. Õpilased lahendasid ülesandeid agaralt ja usinalt, ruumis oli töine õhkkond. Parimad lahendajad esindavad kooli Järvamaa Digioskaja 2019 võistlusel Türi Põhikoolis, mis toimub 1. novembril.