Päev algas meil väljasõiduga Roosna-Allikult kell 8 ning sõitsime Aegviidu kaudu Tallinna.
Esimene peatus oli Jõelähtme kivikirstkalme juures. Edasi sõitsime Tallinna teletorni. Seal toimus haridusprogramm „Mida silm seletab“, kus saime võrrelda praegust vaadet Tallinna eri linnaosadele ja samasid piirkondi 500 aastat tagasi.
Järgmine peatus oli Balti jaama juures, kust läksime vanalinna – vaatasime Toompead, Koorti metskitse, Raeapteeki ja selle sisustust. Otsisime üles Roosna-Alliku esimese mõisniku Bogislaus Roseniga seotud hooned – Suurgildi hoone, Mustpeade vennaskonna maja, Roseni palee (praegune Rootsi saatkond) Viru tn 22, Viru värava tornid ja Niguliste kirik.
Tutvusime keskaegse Raekojaga, kus rääkisime häbipostist, Vanast Toomasest jne. Nägime keskaja laata ja keskaja inimesteks kehastunud inimesi ning nende tegevusi. Otsisime üles Harju mäel asuva kartulipõllu ning arutlesime selle rajamise ja kasuteguri üle – majanduslik kasu ja tervislikkus.
Järgmisena läksime Veeteede Ametisse, kus toimus ekskursioon jäämurdjal Tarmo ning tutvusime veeteede ohutuse, ohumärkide, tuletornide jms.
Oleme väga tänulikud Järvamaa Arenduskeskusele transporditoetuse eest! Meil oli väga tegus päev ja saame nähtut-kuuldut oma õppetöös väga palju kasutada.