Teisipäeval, 19. mätsil sõitsime kell 10 hommikul kooli juurest Tartusse, et külastada teatrikuu puhul teatrit Vanemuine. Käisime vaatamas lasteooperit, mille pealkirjaks „Guugelmuugelpunktkomm“. Lavastuse heliloojaks on Tauno Aints ja lavastajaks Marko Matvere.

Jõudsime kohale enne etenduse algust ja saime Vanemuise väikeses majas pärast välisriiete ära andmist uurida uhket saali ning piiluda orkestriauku. Seal me nägime pillimängijaid,  kes harjutasid ja häälestasid enne etendust oma pille. Meie istumiste read olid üsna ees ja sealt oli hea lavale vaadata.

Kui etendus algas, siis saime teada, et peategelaseks on tüdruk nimega Juta ja tema merisiga Possu. Lugu rääkis sellest, et Juta oli vanaema juures, sest ta isa töötas Soomes ehitajana. Õhtul uinudes sattus tüdruk pliiatsite maailma, kus oli valitsejaks valge pliiats. Lõpuks said teised pliiatsid teravaks ja lugu lõppes õnnelikult. Ärgates jõudis Juta lisaks teadmisele, et tema kodumaa värvid on sinine, must ja valge. Kogu etendus esitati lauldes. Teks jooksis ülal lava kohal ja sealt sai ise lugeda, millest näitlejad parajasti laulsid.

Peale teatrit kõndisime üle tee Tartu Ülikooli Loodusmuuseumisse. Seal oli väga palju erinevaid elus ja eluta loomi, taimi, putukaid, kalasid, linde ja liblikaid jm. Meid oli jagatud kahte gruppi. 2.-3. klass olid koos oma giidiga ja meie 4. klass olime eraldi. Meie giid oli väga tore ja vahva noor mees, kes tegi meile tunni aja pikkuse huvitava ringkäigu. Saime juurde palju teadmisi, nägime nii kodumaiseid kui ka kaugete maade loomade topiseid. Me mõistsime pärast tunni möödumist, et sellesse muuseumisse tuleks kindlasti veel tagasi tulla, sest nii palju põnevat jäi veel uurimata.

Kohe  pärast  Loodusmuuseumit  sõitsime Lõunakeskuse juurde ja  saime vaba aega. Selle aja jooksul käisime söömas ja poodides. Aeg kulus ruttu.

Kõik tulid õigeaegselt bussi juurte ja me alustasime tagasisõitu. Bussis oli väga lõbus juttu ajada ning naerda. Kooli juurte jõudes olime väsinud, kuid õnnelikud.