21. detsembril toimus kooli jõuluball, mis lõpetas kolm aastat kestnud koostööprojekti “Jõulud mõisas 100 aastat tagasi”. Ball algas piduliku sisenemisega peosaali, seejärel nautisime Türi tšellokvartett Hekärmariani esinemist. Kohapeal lavastati näitemäng “Hunt ja 7 kitsetalle”. Vaheajal oli võimalus külastada kooli hoolekogu jõulukohvikut, Amorpostkontorit, panna õnne proovile kommide lõikamises ja õnneloosis. Pidu jätkus ühislaulmise ja tantsimisega. Õpetajate laulu saatel tuli jõuluvana. Ta kontrollis üle meie teadmised mõisa ajaloost ja oli lahke kommipakkide jagamisel.

Täname kõiki lapsevanemaid, et hoolitsesite laste uhkete ballikostüümide eest.

Ettevalmistused balliks algasid juba sügisel, kuid kõige kiirem aeg oli ikkagi detsembris. Õpilased osalesid mitmetes töötubades, kus tegeleti käsitöö, meisterdamise, piparkookide küpsetamise ja puutööga, harjutati peol liikumist ja tantsusamme. Sven Azojani etiketikoolitustest sai osa terve koolipere. 4.-9. klassi tüdrukuid õpetasid juuste eest hoolt kandma ja soenguid tegema Kathleen Allmere ja Anu Väli. Priit Jõesaare põnev fotograafia koolitus oli 8.-9. klassi õpilastele.

Suur tänu mõtte algatajale Lea Kuldsepale, projekti kirjutaja Anni Alevile ning kogu projektiperioodil aktiivselt kaasa löönud õpetajatele, õpilastele ja koostööpartneritele. Projektist saime palju uusi teadmisi ning häid kogemusi.

Projekti rahastasid MTÜ Roosna-Alliku Mõis ja LEADER programm. Aitäh!

Peo jäädvustas fotograaf Katrin Merisalu. Pildifailid saab omale arvutisse alla laadida siit: https://bit.ly/2BTwe9i

Kes soovib pildipoest paberfotosid tellida, siis leiab siit: http://pildipood.ee/album/edd0e5