Helkurkõnni juubeliaastal korraldas politsei ühes maanteeameti ja abipolitseinikega kõikjal Eestis ennetusürituse „Helkuriga sõbraks“, kus iga piirkonna elanik sai anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste piirkonna elanike nähtavaks tegemisel.

Roosna-Alliku helkurkõndi vedas eest huvijuht ja õpilasesindus. Ennetusüritusele kogunes 18 last ja 12 täiskasvanut. Saadi teada, et esimese helkuri patenteeris 1934. aastal Nottinghami teetööline Percy Shaw, kes märkas pimedas koduteel, et kassi silmad helgivad tulede valguses vastu. Räägiti helkuri tööefektiivsusest ja korrektsest kandmisest. Musta nuku katses veenduti helkuri ja helkurvesti tõhususes. Jalutuskäigul alevikus jagati helkureid vastutulijatele, kel seda küljes ei olnud. Lastele jagati Eeskujuliku Liikleja šokolaadimedalid.

Kindlasti kannavad kõik osalejad ka edaspidi hoolsalt helkureid ja jälgivad seda ka tuttavate juures. Aitäh!