MTÜ Roosna-Alliku Mõis ja õpetajad valmistuvad läbi viima projekti “Jõulud mõisas 100 aastat tagasi” kolmandat ehk viimast aastat. Lastele toimuvad töötoad ja koolitused. Esimesel aastal oli jõulupeo sisuks talurahva kombed, teisel aastal tuli talurahvas mõisa ja sel aastal korraldame mõisas uhke balli.

Siinkohal palume lapsevanemate abi. Soovime näha kõiki peol osalejaid, ka lapsevanemaid, mõisastiilis riietuses. Ehk leidub taaskasutuspoes või tutvusringkonnas kellelgi sobivaid riideid. Tüdrukule saab pika seelikuosa edukalt nt vanast kardinast kujundada. Vahel piisab ka väikeste detailide lisamisest (satsid, volangid, žaboo) kleidile või pluusile. Poistel on eelistatud värvilised pintsakud või vestid koos valge särgiga, ühevärvilised põlvpüksid (nt rahvariidepüksid), jalas valged põlvikud, kingad.

Laste riideid ootame kooli 30. novembriks. Siis vaatame need koos üle ja vajadusel täiendame.

Soovime loovat lähenemist ja julget pealehakkamist!

Projekti rahastatakse LEADER programmist.