Igal aastal korraldab Roosna-Alliku raamatukogu juhataja Viktoria Saarsalu lasteraamatupäevaga seoses kohtumisi kirjanikega. Viktoria sõnul küsivad lapsed peale kirjanikega tutvumist raamatukogus just nende raamatuid.

2. aprillil oli meil tore tutvumine bioloog, õpetaja, loodusajakirjanik ja õpetaja Juhani Püttsepaga. Kõigepealt lugesid Younes ja Gertu ette jutukesed tema raamatutest. Seejärel rääkis kirjanik oma päritolust, tööst ja raamatute kirjutamisest. Ta õpetas meid sõnamängu mängima ning arvab, et ka suured inimesed peaksid vahetevahel mängima. Koos mõtlesime tema kahele kaasavõetud nukule nimed. Loosi teel said kolm õpilast kingituseks raamatud. Ka kooli raamatukogu täienes uue raamatuga.

Juhani austab loodust. Koos Juhaniga tuli meile külla loodusfotograaf Ingmar Muusikus, kelle pildid olid väga huvitavad ja ilusad. Tema piltidel ja Juhani raamatute illustratsioonidel on kujutatud paljusid Eestis elavaid linde, kelle nimed said üle korratud. Kuulsime ka nendega seotud lugusid. Lapsed kuulasid suure huviga.

Suur tänu väga hariva tunni eest!