Neljapäeval, 12.oktoobril 2017 toimus Türi Põhikoolis üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames õpituba, kus õpilased õppisid looma äppe ja mängu. Meie koolist osalesid 8. klassi õpilased ja mõned õpilased 4. ja 9. klassist.

Töötoas said nutihuvilised õpilased tutvuda programmeerimise algtõdedega ja mobiilirakenduste tööpõhimõtetega. Õpilane mõtles välja mängu idee teemal “Eest vabariik 100” ja programmeerib mängu, kasutades AppInventor http://ai2.appinventor.mit.edu// keskkonda.

Eesmärk on äratada õpilastes huvi  programmeerimise ja mobiilirakenduste loomise vastu.

Informaatika, eesti keel, kunst, ajalugu – eesti vabariik 100

Õpilane oskab

•          kavandada lihtsama mängu stsenaariumi;

•          lisada ja kujundada tegelased, tausta;

•          programmeerida tegelaste liikumise ja/või omavahelise vestluse;

•          salvestada valmis töö etteantud kohta,

•          jagada mängu eakaaslastega.