1.-5. kl käis 23. mail meie vabariigi pealinnas Tallinnas. Esmalt külastasime nukuteatri muuseumit ja seejärel vaatasime etendust “Päike läheb puhkusele”. Teatritükk oli väga vahva ja sobis kõigile vanustele. Pärast seda jalutasime vanalinnas. Raekoda uudistades kohtusime rüütliga ja tegime koos pilti. Järgmisena kinnitasime keha ja mõned meist külastasid Musumäge. Nüüd oli paras hetk ronida Toompeale. Vaatasime Riigikogu hoonet ja astusime sisse Aleksander Nevski Katedraali. Neitsitorni juures imetlesime punaste katustega vaadet vanalinnale. Toompealt laskudes suundusime Raeapteeki, mis töötab aastast 1422. Möödusime Maiasmoka kohvikust, et jõuda Roseni palee ette. See on meie mõisniku Bogislausi poja Akseli ehitatud maja, kus asub nüüd Rootsi Saatkond. Ajatelge uudistades läksime Pikalt tänavalt Laiale tänavale ja külastasime Tervishoiumuuseumi. Meil oli võimalus uurida kõike saladusi inimkeha kohta. Väsinult ja õnnelikult jõudsime bussi, et alustada koduteed.

Õpetaja Riina Hiob