4. mail käisid 2. klassi õpilased koos õp Jaanika ja õp Tiinaga Aravete tuletõrjujate juures. Päästekomando juht Erki rääkis meile tuleohutusest. Saime teada, kuidas hoida ära tulekahjusid: kuidas põletada ohutult küünlaid, kasutada pikendusjuhtmeid ja elektriseadmeid, milliseid valgusteid on ohutu mängudes kasutada, saime teada rohkem suitsu- ja vinguandurist ja paljust muust. Meile räägiti, kuidas toimub töö päästekomandos, mida teevad tööl olevad mehed ja milline on päästjate tööd. Kõik soovijad said ka ise asjakohaseid küsimusi esitada.

Pärast läksime õue ja vaatasime Kärmas Katariina III autot. Marguselt saime teada, kui palju mahutab see auto vett ja kuidas sellega tööd tehakse. Nüüd teame ka seda, kui kiiresti tohib selline auto sõita ning kuulsime ka sireenide tööd.

Saime kingituseks päästealast materjali ja oleme nüüd palju targemad tuleohutuse alal. Päästjatele soovisime, et neil oleks palju aega trenni teha ja puhata töö juures ning väljakutseid oleks vähe. Oli väga vahva ja soovitame ka teistel külastada päästekomandosid.

2. klass ja õp Jaanika