08.12 käisime õpetaja Jaanikaga Järva-Jaani kirikus, sest ajaloos oli meil kiriku ja kloostri teema. Kirikut tutvustas meile Katrin-Helena Melder (koguduse õpetaja). Õpetaja rääkis, et juba 11 aastat järjest on 7. klass käinud Järva-Jaani kirikus. Alguses istusime pinkidele ja kirikuõpetaja rääkis meile kiriku ajaloost. Saime teada, et Roosna-Alliku mõisahärra on kinkinud kirikule altariseina. Edasi läksime treppidest üles ja turnisime võlvide peal. Pärast seda läksime ülespoole ja vaatasime kirikukella ning siis kuulsime kella ühest lühikest kellalööki. Kirikus oli ka orel, mida ta meile ka näitas. Kuna keegi meie klassist eriti klaverit mängida ei oska, siis kirikuõpetaja mängis meile paar nooti. Saime ka proovida tuuletallaja tööd. Kui kirik oli meil läbi vaadatud süütasime enda küünlad ja soovisime midagi, otsisime oma kingipaki üles ja laulsime jõululaulu. Aitäh Katrin-Helena Melderile, et ta meile kirikut tutvustas.

 

Rebeka 7. klassdscn2309